Izrael folytatja katonai akcióit a palesztin területeken

Újabb légitámadást hajtott végre Izrael hétfő hajnalban a Gázai övezetben Beit Hanun térségében, miután palesztin szélsőségesek ismét aknavetőkkel lőtték Izrael déli részét.

Rafahi, hán-júniszi és gázai célpontok ellen mért csapásokat az izraeli hadsereg, Gázában a város egyes részein áramkimaradást okoztak a támadások. A hadsereg közölte, hogy egyebek közt egy rakétakilövő-állásként használt bekötőutat, továbbá különböző palesztin szélsőséges csoportok fegyvergyártó létesítményeit és fegyverraktárait támadták. Eközben Ciszjordániában a Hamász és Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin szervezetek újabb kilencven feltételezett tagját vették őrizetbe.

Egy izraeli egység hétfő reggel behatolt a ciszjordániai Rámalláhba, s magával vitte egy napokkal korábban eltűnt zsidó telepes holttestét, akit a Hamász szélsőséges palesztin szervezet tagjai raboltak el és végeztek ki Rámalláhban - közölték izraeli rendőrségi források. A holttest nyomára az emberrablást végrehajtó Hamász-sejt egyik tagja vezetett, akit vasárnap este vett őrizetbe az izraeli hadsereg a ciszjordániai városban. Szemtanúk szerint a katonák hétfőn magukkal vittek egy nagy ládát, és velük volt egy megkötözött ember is, a jelek szerint a Hamász egyik letartóztatott aktivistája.

Izraeli illetékesek közölték: mindaddig folytatják a hét végén, Dél-Izrael elleni rakétatámadásokat követően indított offenzívát, amíg a palesztin támadások be nem fejeződnek. Az izraeli katonai akció megindulása után a Hamász fegyvernyugvást ígért, az Iszlám Dzsihád viszont közölte, hogy folytatja a támadásokat, mert az izraeli hadsereg csütörtök éjjel célzott támadással megölte egyik vezetőjét.

(forrás: MTI)

Az izraeliek által vasárnap megölt Iszlám Dzsihád vezetõ, Mohamed Halil
Az izraeliek által vasárnap megölt Iszlám Dzsihád vezetõ, Mohamed Halil
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.