Levélturmix

- Az első lépés ez volt: jusson hely adzsessznek is az énektanításban. A második: valamit mégis kellenemondani a diákoknak a popzenéről. Garamvölgyi Zsolt most már továbblép:"Az ének-zene megújításának egyetlen útja van: a tárgy oktatását arockzenére kell alapozni." (Rockzenét az iskolákba!, szeptember13.). Ötletét helyeslem, és rögtön tovább is szeretném fejleszteni. Azirodalom oktatását Arany János és társai helyett a Tom és Jerryképregényváltozatára kell alapozni; történelemben a tananyag a HetiHetes szereplőinek sztorijai; a gyermekeket ne fárasszuk matematikával,helyette a számítógépes játékok gyakorlását kell bevezetni; atestnevelésóra anyaga: az osztály tévén focimeccseket néz; a kémiaóránaz internetről letölthető robbanóanyag recepteket kellgyakorlatban kipróbálni. Garamvölgyi Zsoltnak pedig üdvözletemmelegyütt üzenem, reménykedjen. Amennyiben
a Bozóki-Magyar-féle megasztárok lesznek a miniszterek, jó esélyei vannak a sikerre.
DOBSZAY LÁSZLÓ
Budapest

- A felelős munkát természetesen a felnőttek végezték - írták az MTI nyomán (Ötvenöt éve közlekedik az Úttörővasút, augusztus 18.). Ma nem tudom pontosan, hogy van, de annak idején az Úttörővasúton - a mozdonyvezetés kivételével - minden felelős munkát a gyerekek végeztek. Az állomásokon ott volt ugyan egy felnőtt állomásfőnök, a szerelvényeken is egy felnőtt vonatvezető (nem azonos a mozdonyvezetővel, lényegében a szerelvény főnöke), a sorompónál is volt egy felnőtt, de ők a tényleges munkába a pénztáros, illetve a jegykezelők műszak végi elszámoltatásán kívül nem folytak bele. Akkor kellett volna beavatkozniuk, ha valamelyik gyerek nagyon elront valamit, de ilyen gyakorlatilag nem fordult elő.
VÁLAS GYÖRGY
Budapest

- Nyáron lejárt a forgalmi engedélyem. Az okmányirodában újat igényeltem, amit meg is kaptam. Mivel ez nemzetközileg is elfogadott dokumentum, a tetejére rá van nyomtatva: "EURÓPAI KÖZÖSSÉG". Ismereteim szerint az Európai Közösséget a maastrichti egyezmény értelmében 1993 óta hivatalosan Európai Uniónak nevezik. Immáron 12 esztendeje. Az illetékes magyar hatóság (Belügyminisztérium?) talán nem tudja, hogy Magyarország az Európai Uniónak lett a tagja? Még jó, hogy nem "Magyar Népköztársaságot" írnak továbbra is az okmányainkra.
DR. CSILLAG ANDRÁS
Szeged

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.