"Nem öngyilkos lett a fiam" - mondja a lövöldöző rendőr édesanyja

Vitatja a hivatalos tájékoztatásként elhangzottakat a Karcagon lövöldöző rendőr édesanyja, szerinte fia nem lett öngyilkos, hanem az elfogására kirendelt kommandósok lőtték le.

Minderről az édesanya, Kabai Sándorné kedden a karcagi kórház előtt beszélt, ahol a rendőrt orvos szakértői vizsgálat keretében felboncolják.

A láthatóan megtört asszony közölte: feljelentést tesz azon ismeretlen személy ellen, aki a tűzparancsot kiadta fia lelövésére. Kabai Sándorné szerint fiának azért kellett ily módon meghalnia, hogy "örökre elhallgattassák". Mint elmondta, a rendőri pályán eddig kiválóan helytállt fiú egy korrupciós esetre derített fényt, az ügyben jelentést tett, amelynek megváltoztatására Szabó Dénes városi rendőrkapitány rá akarta venni.

Igenis vadászott a kapitányra - állította az asszony -, de nem akarta lelőni, csak figyelmeztetni. A karcagi rendőrkapitány, Szabó Dénes vasárnapi nyilatkozatában azt közölte: kizártnak tartja, hogy "vadászott" volna rá az a rendőr. Mint mondta, ha ez lett volna a célja, akkor elmegy a lakására, vagy megvárja őt a kapitányságon. A lövöldöző rendőr édesanyja a karcagi kórház előtt kedden beszámolt arról is: kifogásolja azt is, hogy nem engedték a kritikus péntek hajnali órákban fia közelébe, nem beszélhetett vele, és csak másnap kapott tájékoztatást halálának körülményeiről.

A 28 éves rendőr őrmester múlt héten csütörtökön este késve jelentkezett szolgálatra, majd pisztolyát az ügyeletes tisztre fogta és arra kényszerítette, hogy a fegyverszobából sorozatlövő fegyvert, egy gépkarabélyt több lőszerrel kiadjon. A fegyverrel előbb az épületben, majd a városban lövöldözött. Egy lövéssel a térdén megsebesítette Karcag rendőrkapitányát, rálőtt a bűnügyi osztályvezetőre is, de őt autója megvédte a golyóktól. A városban ezt követően elrejtőzött őrmester elfogására kommandósokat vezényeltek a településre. A férfi ámokfutása pénteken hajnalban három óra körül ért véget, amikor a rendőrség közelébe öngyilkosságot követett el, annak ellenére, hogy megígérte, megadja magát.
(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.