Ugyanúgy látják

Egy lapszám, két cikk. A lap a Heti Válasz. Az egyik szerző: Giró-Szász András politikai szakértő. A másik személy egy nyilatkozó: Stumpf István, a Fidesz-kormány egykori kancelláriaminisztere.

Stumpf István: "Gyurcsány láthatóan nem új szavazókat akar szerezni, inkább azokat próbálja visszaédesgetni, akik az utóbbi bátortalan két évben lemorzsolódtak az MSZP-táborról".

Giró-Szász András: "Gyurcsány Ferenc láthatóan nem új szavazókat akar szerezni, hanem inkább azokat próbálja visszaédesgetni, akik a bátortalan, sikertelen három évben lemorzsolódtak az MSZP biztos szavazóbázisáról."

Stumpf István: "Ám ha a sikerpropaganda és a valóság továbbra is olyan távol lesz egymástól, mint ma, akkor nehéz lesz visszaszerezni az MSZP-szavazókat."

Giró-Szász András: "Ám ha a kormányzati sikerpropaganda és a valóság továbbra is olyan távol lesz egymástól, mint ma, akkor nagyon nehéz lesz visszaszerezni az elfásult MSZP-szavazókat."

Stumpf István: "A látszat persze más, ugyanis Gyurcsány, a kormány és az MSZP minden médiafelületet betölt, és úgy tesz, mintha egymást érnék a lényeges döntések".

Giró-Szász András: "A látszat természetesen más, hiszen a miniszterelnök, a kormány és az MSZP minden lehetséges médiafelületet betölt, és úgy tesz, mintha egymást érnék a lényeges kormányzati döntések."

Furcsa egybeesések lennének? Talán nem is annyira - hát, istenem!, Stumpf politológusból lett politikus és vissza, Giró-Szász András politológus előtt még nyitva a pálya. A két szakértő a lényegi kérdéseket ugyanúgy látja, már-már fogalmazásuk is egyező. Van ilyen, hiszen a munkahelyük is azonos. Beszélgethettek erről eleget. Így, egy lapszámban látja csak igazán az ember, mennyire kiérlelt gondolatokról van szó. Ahogy mondani szokás: egymást erősítik.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.