"Rossz helyen voltam, rossz időben"

A karcagi rendőrkapitány kizártnak tartja, hogy "vadászott" volna rá az a rendőr, aki csütörtökön előbb a városi kapitányságon lövöldözött, majd nem sokkal később őrá és a bűnügyi osztályvezető autójára is rálőtt. A rendőr ezt követően öngyilkos lett, s ugyancsak megölte magát csütörtökön egy tapolcai rendőr is.

- Ha a találkozásunk előtt a kapitányságon lövöldöző rendőr valóban le akart volna lőni, akkor elkezd keresni, mondjuk a lakásomra megy, vagy megvár a kapitányságon, erre bármikor lehetősége lett volna, hiszen rendszeresen találkoztunk - mondta Szabó Dénes alezredes, karcagi rendőrkapitány, tudósítónknak. - Szerencsétlen véletlen, hogy éppen a rendőrségi garázs közelében voltam, amikor telefonon értesítettek a kapitányságon történtekről. Abból az irányból jöttem, ahol a rendőr lakik, és félúton kaptam a jelzést, hogy lövöldözés van, valaki elfoglalta a kapitányságot, mire bevágtam magam az autóba és szóltam a bűnügyi osztályvezető kollégának, jöjjön a garázs felé, majd félúton találkozunk - idézte fel az eseményeket az alezredes.

Hozzátette: ahogy kifordult a garázstól, 10-20 méter megtétele után balról kapott egy géppisztolysorozatot. Szerinte a rendőr tudta, kire lő, de kizártnak tartja, hogy rá vadászott volna, csupán "elszakadt nála a cérna". - Rossz helyen voltam, rossz időben, ha egy percet kések és nem éppen akkor érek a garázshoz, amikor ő ott jár, akkor nem lő rám.

- Fogalmam sincs, hogyan úsztam meg a több sorozatlövést - folytatta a kapitány a történetet. - Az első sorozat a Volkswagen Bora bal első ablakát lőtte át, úgy, hogy az első szélvédőn ment ki majdnem vízszintes vonalban öt-hat lövedék. Utána, ahogy jobbra kikanyarodtam, a második sorozat az ülésem háttámláját súrolta, így nem fúródott a derekamba. Közben, ahogy kifordultam a kis utcából, jött a bűnügyi vezető kollégám szintén autóval, ő nem hallotta a lövöldözést, és befordult ugyanabba az utcába. Őrá is rálőtt a rendőr, de az autóját csak felverődő lövedékek találták el.

Szabó Dénes az ámokfutó rendőrről - aki végül péntek hajnalban főbe lőtte magát - elmondta: soha nem volt vele semmi probléma, jól végezte a munkáját, tavasszal egy éjszakai akcióra is jelentkezett, néhány héttel ezelőtt pedig szemlátomást örömmel vette a kapitány ajánlatát, hogy hamarosan nyomozó lehet. A kapitány szerint a jó munkakapcsolat is ellene szól annak a feltételezésnek, hogy rá "vadászott" volna a beosztottja. A rendőr alezredes a lövöldözésben nyolc napon túl gyógyuló, roncsolásos sebbel járó, súlyos térdsérülést szerzett, ami csontot ugyan nem ért, de még fennáll a lehetősége egy műtétnek is.

Tapolcán is öngyilkos lett egy rendőr

A vizsgálat eddigi adatai szerint magánéleti problémák miatt végzett magával még csütörtök este egy 24 éves rendőr Tapolcán - nyilatkozta Tóth Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tudósítónknak. A révfülöpi rendőrőrsön dolgozó járőrvezető csütörtök este nem jelentkezett szolgálatra, ezért kollégái a keresésére indultak, de már csak társuk holttestét találták meg Tapolca külterületén, a saját autójában. Tóth Zoltántól megtudtuk, a tiszthelyettes a nála lévő szolgálati fegyverével lett öngyilkos, az államigazgatási eljárás keretében folyó vizsgálat az idegenkezűséget kizárta. (Veszprémi tudósítónktól)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.