Új tulajdonosa van a Magyar Hírlapnak

Széles Gábor és Vissi Mária összesen 76 százalékos tulajdonrésztszerzett a Magyar Hírlapban, amely napokon belül százmillió forintostulajdonosi hitelt kap - közölte a lap főszerkesztője és Széles Gáborüzletember pénteken.

A szerkesztőségi értekezlet után tartott sajtótájékoztatón Széles Gábor elmondta, hogy ő 25, míg Vissi Mária 51 százalékos tulajdonrészt szerzett a Magyar Hírlapban, az összes többi tulajdon a lap munkatársai között oszlik meg.

Széles Gábor a Videoton Holding és a Műszertechnika Rt. első embere, Vissi Mária 1996-tól az Ikarus Rt. gazdasági vezérigazgató helyetteseként vett részt az Ikarus válságmenedzselésében.

Széles Gábor elmondta, hogy a tulajdonosi hitelre azért van szükség, mert a lapnak nyomdai tartozása van, illetve cash flow-ján, azaz készpénztermelő-képességén is javítani kell.
Mint mondta, ez az összeg később a lapot kiadó cég alaptőkéjeként fog megjelenni, és ezzel egy komoly alaptőkével rendelkező Kft.-vé válik a Magyar Hírlap kiadó cége, másrészt ez hosszú távon is biztosítja, hogy a lap jó startot tudjon venni.

Széles Gábor közölte: azt kérte a lap munkatársaitól, olyan újságot csináljanak, hogy az olvasóknak ne két lapot kelljen vásárolniuk, ha a jobb- és a baloldal véleményére kíváncsiak, hanem csak egyet, "egyet fizet és kettőt kap alapon".

Hozzátette: a lap munkatársai "ezt a gondolkodásmódot, tehát, hogy középre vigyék a lapot, ezt már a saját missziójukban már kommunikálták is".
Mint közölte, mind a jobboldali, mind a baloldali olvasók számára hiteles tájékoztatást kívánnak nyújtani.

Széles Gábor azt mondta, ugyanazt szeretné megvalósítani a Magyar Hírlapnál is, mint az általa indított Echo TV-nél, azaz, hogy se nem jobboldali, se nem baloldali médium.
Az üzletember ismertetése szerint a pénteken aláírt szerződés két-három nap múlva lép életbe.

Közölte azt is, hogy a szerkesztőségi értekezleten megerősítette: az újság főszerkesztője továbbra is Szombathy Pál marad.

A főszerkesztő Doktor Ferencnek, a lap eddigi többségi tulajdonosánek mintegy köszönetet mondva azt hangsúlyozta: "a legnehezebb időkben mellénk állt, segített ezekben a nehéz hónapokban".

Arra az újságírói kérdésre, hogy a lap munkatársai által alapított betéti társasággal mi fog történni, Szombathy Pál közölte: "a Zsurnaliszták Bt. egy gerilla akció jegyében jött létre határozott időre, csak (...) technikai okokból ennek a bejegyzése (...) akkor nem működött".
Hangsúlyozta, hogy a maradék kisebbségi tulajdon felosztása a közeljövőben fog megtörténni a szerkesztőségen belül.

Doktor Ferenc - aki egyben az ADOC-Interprint Kft. ügyvezető igazgatója - elmondta, nem készült napilap kiadására, de segíteni akart, hogy megtalálják azt a befektetőt, aki hosszú távon tudja biztosítani a lap finanszírozását és kiadását.

Mint mondta, a nyomdai feladatokat továbbra is az ADOC-Interprint Kft. látja el, és reméli, hogy a jövőben a duplájára, triplájára emelkedik a Magyar Hírlap példányszáma.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.