Értesítő e-mailben

Tegnaptól kérhető a földhivatali bejegyzésekről értesítő e-mail szolgáltatás. Egyelőre azonban csak a Takarnet előfizetői köréhez tartozó háromezer intézmény, önkormányzat, közjegyző, bank és egyéb jogi személyek részéről.

A tulajdoni lapon történő változások figyeléséért évente 2250 forintot kell fizetni, egy-egy konkrét értesítés díja 20 forint.

Magánszemélyek várhatóan novembertől rendelhetik meg az e-mailes változáskövetést, melynek csomagtól függően 1500-3000 forint lesz az éves díja. Mint a földművelésügyi minisztérium illetékes főtanácsadójától, Zalaba Piroskától megtudtuk: a tervek szerint jövő év elején már az sms-szolgáltatás is elindul. A saját ingatlanjukkal kapcsolatos változásokat naprakészen követni akaró magánembereknek a területileg illetékes földhivatalban kell szerződést kötniük a szolgáltatásra. A lakásmaffia elleni biztosítékként működő változásfigyelőt várhatóan nemcsak a magánszemélyek, hanem más okból sok bank is kéri majd. Az azonnali e-mailes értesítés révén meggyorsítható a hitelezés folyamata, a kölcsönöket ugyanis a jelzálogbejegyzés megtörténte, illetve az arról szóló értesítés kézhezvétele után folyósítják. A földhivatalnál 2002-ben indult el a Takarnet, amely a tulajdoni lapok lekérdezését, majd a térképmásolatok beszerzését is elektronikussá tette. Tegnap délutánig nyolc megrendelés érkezett jogi személyektől a legújabb szolgáltatásra.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.