"Tisztogatásra" készül a Centrum

A Centrum - Összefogás Magyarországért párt csatlakozott a "Clean up the world" kezdeményezéshez - közölte Cseh Attila, a Centrum környezetvédelmi és Vízügyi tagozatának elnöke, a párt budapesti elnökhelyettese.

A kezdeményezés, amelyhez a Centrum csatlakozik, Ausztráliából indult. Ahogy a világ más országaiban is, a magyar mozgalomban is szó szerint értelmezett környezettisztogatásról van szó.

Szeptember 16-án délelőttre a lehető legtöbb embert hívják a fővárosi Liszt Ferenc térre és a szomszédos Jókai térre, hogy az ott álló szobrokat és a közteret közös munkával tisztítsák meg. Mint állítják, anélkül hirdetik meg a "tisztogatást", hogy azt politikailag értelmezni kellene. A környezet megszépítése önmagában jó - fogalmazott Cseh Attila.

Pénteken elsősorban a támogatók személyes részvételére számítanak, céljuk a figyelem felkeltése. Arra sincs szükség, hogy az önkéntes "regisztrálja magát a Clean up the world mozgalomba, bár az interneten ez sem bonyolult. Mi már azt is ideálisnak tekintenénk, ha mindenki, aki látja, hogy mit csinálunk, hazamenvén fogna egy szemeteszsákot, és a közvetlen lakókörnyezetéből, utcájából, vagy a közeli térről felszedne egy zacskó szemetet" - áll a Centrum felhívásában.

(forrás: Összefogás Magyarországért Centrum)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.