Autómentes Andrássy út kétszer

Egy héten belül kétszer is lezárják az Andrássy utat az Európai Mobilitási Hét keretében.

A cél az, hogy alternatívát kínáljanak a kocsi helyett, és megmutassák, autók nélkül mennyire élhető a város - mondta lapunknak Kovács László szervező. Szakítani kell azzal a felfogással, hogy aki autót vásárol, az útfelületet is kap hozzá - hangsúlyozta a szintén autótulajdonos szervező.

Az idei rendezvénysorozat minden eddiginél színesebb programkavalkádot kínál. A rendezvény pénteki, szeptember 16-i nyitónapja a tömegközlekedés jegyében telik. A fővárosba autóval érkezőket négy helyszínen szimbolikus városkapuk fogadják, ahol a Budapesti Közlekedési Szövetség egyesített bérletének előnyeire akarják felhívni a dugóban araszolók figyelmét. Vasárnap a gyalogosoké lesz az Andrássy út és programok lesznek a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Nagymező utcában és az Izabella utcában is.

Szeptember 22-e, csütörtök a kerékpárosok napja. Akkor tartják a Critical Mass Budapest biciklis felvonulást, amelyre tavasszal tízezren mentek el. A Városligettől Budán át az Oktogonra érő felvonulás célja, hogy felhívják a figyelmet a bicajozásra.

Hétköznapra, csütörtökre esik az Európai Autómentes Nap, amikor ismét a gyalogosoké lesz az Andrássy út. Délben, a Város Csendje akció keretében arra kérik a sofőröket, egy percre állítsák le autóikat. Hátha meghallja az egyszeri városlakó a déli harangszót.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.