Belső vizsgálat a BKV-nál a metró-PR miatt

Ma dönt a BKV igazgatósága arról, hogy elrendeljen-e belső vizsgálatot a 4-es metróhoz kapcsolódó PR-megbízások miatt.

Aba Botond vezérigazgató "a tisztán látás kedvéért" javasol vizsgálatot - tudatták lapunkkal a közlekedési vállalat sajtóosztályán. Demszky Gábor üdvözölte, hogy belső vizsgálat indul. A főpolgármester nyomatékosította: jogszerű volt az a tender, amit a 4-es metró népszerűsítésére írt ki a BKV. A hat évre szóló, 300 millió forintos pályázaton a Sawyer Miller Group nyert, amelynek vezetője, Bruck Gábor kétszer is Demszky kampányfőnöke volt.

A DBR Metró Projekt Igazgatóság tegnap nyilvánosságra hozta, kik ültek a PR-pályázatokat elbíráló testületekben. A döntést előkészítő, és a pályázatok között rangsort állító bizottságban foglalt helyet a beruházó részéről Németh M. Tibor, Földesiné Töpper Ilona közbeszerzési szakértő, Suba János, Lovas György, valamint a Főpolgármesteri Hivatal részéről - szavazati jog nélkül - Czuk Dóra sajtófőnök. Az ajánlatokról szavazó tenderbizottságban pedig két városházi hivatalnokon kívül ott volt Mitus Zsuzsanna (MSZP), a városüzemeltetési bizottság alelnöke, Tüttő Kata (MSZP), a pénzügyi bizottság tagja, rajtuk kívül pedig a BKV két delegáltja.

A fővárosi ellenzék aggályosnak tartja a tendert. A városházi MDF egyenesen arra szólította fel a nyertest, hogy adja vissza a megbízást. Úgy tudják, hogy a Sawyer Miller Group 1998 óta máig folyamatosan kap megrendeléseket a fővárostól.

A tendert az Európai Unió sztenderdjei alapján írták ki és bírálták el, az eredményt Brüsszel is jóváhagyta. Vetélytársunknál több tízmillió forinttal olcsóbb ajánlatot nyújtottunk be - mondta lapunknak Bruck Gábor, az SMG vezetője. Nyomatékosította: 2000 óta nem állnak szerződéses viszonyban a fővárossal.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.