A klónozott Dolly-báránnyal nyit a Csodák Palotája a Millenárison

Az új helyre költözött Csodák Palotája jövő pénteken nyitja meg kapuita budapesti Millenáris Parkban; az interaktív tudományos központlátogatói az elsőként klónozott élőlény, Dolly-bárány kitömött testétis megtekinthetik – közölte a Millenáris Park.

Közép-Európa első interaktív tudományos központja 1996-ban nyílt meg Budapesten, a Váci úti épület évente átlagosan kétszáz ezer érdeklődőt fogadott.
A hely legfőbb sajátossága - az élményszerű, interaktív ismeretszerzés - miatt a Csodák Palotája fogalommá vált az egész országban, főleg a gyermekek körében - olvasható az intézmény programajánlójában.

A most nyíló "Ismerd meg magad!" című kiállítás a legkorszerűbb eszközök tárházát bemutatva járul hozzá ahhoz, hogy a résztvevők "virtuális bajnokokkal fussanak versenyt", "hőkamerával tanulmányozzák testük titkait".

A kiállítás legnagyobb szenzációjának a skóciai Edinburghból érkező Dolly-bárány ígérkezik. A világ első, klónozás útján létrejött emlősállatát preparátumként teszik közszemlére, interaktív "klónozás-bemutató" keretében közelről is megismerkedhetnek vele az érdeklődők.

Az 1996 júliusában klónozott bárányt 2003 februárjában altatták el, mert súlyos, gyógyíthatatlan tüdőbetegséget kapott.

A másik fő attrakció egy fizikai demonstrációs eszköz, egy "ködkamra" lesz, amellyel "láthatóvá válik a láthatatlan", vagyis az atomi részecskék világa.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.