Bejárók

Mind a tíz ujját megnyalhatja az egyszeri médiamunkás az olyan eseménytől, mint amilyen Demszky Gábor fő- és Horváth Csaba kerületi polgármester tegnapi bejárása volt.

A valóságot testközelből megtapasztalni akaró politikusok a Margit híd budai hídfőjénél kezdték a sétát, munkatársaikkal együtt eltorlaszolva Budapest egyik legforgalmasabb kerékpárútját. A távolban úgynevezett célgéppel sikálták véresre a járdát, ez biztosan mindennap így van, nem csak akkor, amikor bejárást tartanak a polgármesterek.

A Margit körúton úgynevezett emberek jönnek szembe, akik alig győzik kerülgetni a bejárókat. A főpolgármester a Szász Károly utca sarkán saját kezűleg dob be a kukába két, a járdán heverő papírfecnit. Rossznyelvek szerint a Főkefések már három napja őrizték a halmot, nehogy valaki idő előtt felszedje. Horváth Csaba bekukkant egy használaton kívüli üzlethelyiség poros kirakatán.

Nincs idő azonban a merengésre, a következő helyszín a csillogó-villogó okmányiroda. Az ügyintézésre várókat különösebben nem csigázza fel a tekintetes delegáció. A 314-es sorszámot húzott hölgy azonban valószínűleg sosem felejti el azt a napot, ugyanis maga a főpolgármester visz neki kávét és ásványvizet, hogy kellemesebben teljenek a hivatali idő percei.

Jól haladnak a felújítási munkálatok a Rákóczi gimiben - állapítják meg elégedetten a következő helyszínen. Az állványon úgynevezett munkások tüsténkednek, a "hogy vagyunk, hogy vagyunk" kérdésre egyikük megjegyzi: annyit melóznak, hogy este már egyiküket sem kell altatni. Majd gyors témaváltás, a tornacsarnokban már a padozatot szerelik. A programpont végére megérkeznek a sárga munkavédelmi sisakok is, hiszen első a biztonság. Vigyázzanak, agyagos a föld, csúszik! - inti óva választott vezetőit a nép egyik képviselője, majd dolgozik tovább.

Kisebb zavart okoz, amikor Demszky eltér a hivatalos programtól, és megtekinti kedvenc lovardáját. A főpolgármester csípőből cáfolja azt a rosszindulatú híresztelést, amely szerint már az óvodában is izlandi törpe póni volt a jele, és máris az 56-os villamos megállójában terem. A delegáció néhány tagja megpróbálkozik a "jegyeket, bérleteket" tréfásnak szánt kiszólással -
könnyen beszélnek, a képviselőnek alapból jár a kombinált bérlet -, az utasokat azonban már aligha tudják felizgatni. A végcél a Moszkva tér, ahol - mint nyilván mindennap - mozdulni sem lehet a minden négyzetméterre jutó rendőrtől és közterület-felügyelőtől. A városrészt bejárók terveket ismertetnek, együttműködésről beszélnek, aztán szaladnak is tovább. A szél közben felkap egy elejtett látványtervet, és fújja a magáét.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.