Az első helyen a négyek közül

Az európai uniós pályázatok keretében a nyár végéig mintegy 70 milliárd forintot fizetett ki a kormány - ez több mint háromszorosa a nyár eleji értéknek.

Ezzel az uniós kifizetéseket tekintve az első helyen állunk a visegrádi négyek közül - a második helyen lévő Lengyelországhoz képest az előnyünk kétszeres.

A Fidesz-kommunikáció egyik visszatérő eleme, hogy nem tudjuk igénybe venni a rendelkezésünkre álló európai uniós támogatásokat. Legutóbb azt nyilatkozták, hogy míg a kormány egész évben azt állította, hogy az uniótól több pénzt kapunk, mint amennyit befizetünk, ennek ellenére az Állami Számvevőszék jelentése szerint 2004-ben Magyarország nettó befizető volt. Baráth Etele, az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter ezt azzal magyarázta: mindenki igazat mond. Más a helyzet, ha a költségvetést vizsgáljuk, s más, ha az ország egyenlegét nézzük. Az uniós támogatások ugyanis a kincstárba érkeznek, s nem jelentkeznek a büdzsében.

Kiss Péter kancelláriaminiszter ma ad tájékoztatást arról, hányadán is állunk az uniós pénzekkel. Úgy tudjuk, a tervek szerint az év végéig több mint százmilliárd forint kifizetésével számol a kormány.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.