Kommandó a kutyapiszok ellen

Lendületes kampánnyal folytatja a főváros a tavaly indított "Élhető város, a kulturált ebtartásért" elnevezésű programot. Demszky Gábor főpolgármester tegnap, a Nyugati téren tartott sajtótájékoztatón elmondta: most a szemléletformálás, a Budapesten uralkodó kutyasétáltatási szokások megváltoztatása a fő cél. Az eseményen, melyen Szolnoki Andrea főpolgármester-helyettes, valamint Gombos András, a környezetvédelmi tárca politikai államtitkára is részt vett, bemutatták a kampány új plakátját - a főváros számos pontján látható lesz -, s az állat nyakára akasztható, kutyapiszokgyűjtő zacskót is osztogattak. Utóbbival kapcsolatban többen megjegyezték, jó lenne üzletekben is árulni.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy nagy szükség van a felelőtlen kutyatulajdonosok folyamatos és az eddiginél hatékonyabb felvilágosítására, hiszen az állatbarátok többsége kényezteti, sétáltatja kedvencét, csak éppen a nyomokkal nem törődik. Ez ellen lép fel tettleg a kutyapiszok-mentesítő kommandó, melynek tagjai kutyaürülék-gyűjtő zacskókat osztogatnak majd az utcákon, hátha ez meghozza a gazdik kedvét az - egyébként jogszabály által is előírt - szedegetéshez.

A Fővárosi Közterület-felügyelet a kerületi rendőrségek segítségével több helyen is akciózott a kulturált ebtartásért. Az testületnek az I., a XIII. és a XX. kerületben 36 esetben kellett figyelmeztetnie a gazdikat kötelezettségeik betartására. 3 esetben róttak ki helyszíni bírságot, hatszor pedig az ebrendészeti telep munkatársainak kellett a kutyát befogniuk.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.