Sorstalanság: kiadják a DVD-változatot, Kertész-interjú

Egy eddig nem közölt Kertész Imre-interjút is tartalmaz a Sorstalanság című film kedden megjelenő DVD-változata - tájékoztatta az Intercom, a magyarországi forgalmazó az MTI-t.

Az Inforg Stúdió 2002-ben, az irodalmi Nobel-díj átvétele előtt készítette a 30 perces interjút a jelenleg Berlinben élő íróval.

A Kertész Imre regényéből készült filmet - amelyet Magyarország benevezett az Oscar-díjra jelölt alkotások közé - a február 10-i bemutató óta 445 ezren látták.

Az Intercom értékelése szerint ez a nézettségi adat kategóriájában az utóbbi évek legsikeresebb magyar filmjei közé emeli Koltai Lajos rendezését (a Valami Amerika és a Magyar vándor című vígjáték ért el hasonló nézőszámot).

A holokausztot a főhős fiú, a 14 éves Köves Gyuri szemével láttató film DVD-csomagja - egyidőben dobják piacra a videót is - tartalmazza a 135 perces moziváltozatot és egy plusz lemezt extrafilmekkel.

A Sorstalanságot a nagy filmeknél megszokott, világszínvonalú dolby 5.1-es hangzással keverték fel a DVD-re; a filmet angol nyelvű és a magyar halláskárosultakra tekintettel magyar felirattal látták el.

Az extra lemezen a Kertész-interjú mellett látható a Magyar Televízióban is sugárzott 52 perces werkfilm teljes és rövidített változata, továbbá Muhi Klára Koltai-portréfilmje. A kétlemezes DVD-n a mozielőzetes és a tévéreklámok is szerepelnek, valamint egy forgatási fotóalbumban lehet böngészni. A csatolt háttéranyagok között megtalálhatók az alkotók életrajzai és az iskolák számára készített oktatási segédanyag is.

A vásárlók a DVD-csomaghoz ajándékba kapnak egy különleges relikviát, az egyik 35 milliméteres - külön e célból szétvagdalt - mozikópia egy kockáját.

Az Intercom október elejére dedikálást tervez Budapesten a többnyire külföldön tartózkodó alkotók és a főszereplő részvételével. A film több külföldi fesztiválon is verseng; Koltai Lajos Torontóban és Los Angelesben van, Nagy Marcell tért haza Koppenhágából.

A Sorstalanság külföldi premierje a Berlinálén volt, melyet számos fesztiválmeghívás és elismerés követett. A lagówi filmfesztivál fődíja után, legutóbb, az augusztus végi koppenhágai fesztiválon nyerte el Pados Gyula a legjobb operatőrnek járó Arany Hattyú-díjat. Az Európai Filmkritikusok Szövetsége (FIPRESCI) a napokban az év tíz legjobb európai filmje közé választotta a Sorstalanságot.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.