Katrina: Zarkávi gratulált az USA "összeomlásának kezdetéhez"

Az al-Kaida terrorhálózat Abu Muszab az-Zarkávi vezette iraki csoportja kifejezte örömét azok miatt a károk miatt, amelyeket a Katrina hurrikán okozott, és hangoztatta, az Egyesült Államok "összeomlásának kezdetét" látja bennük.

Ez abban a közleményben olvasható, amelyet vasárnap tettek fel a csoport által rendszeresen használt szélsőséges muzulmán internetes honlapra.

A jordániai származású terrorista és emberei gratulálnak az iszlám népének és az al-Kaida vezetőinek "a hitetlenség csúcspontját" megtestesítő "Amerika lerombolásáért".

"Amerika tegnap még lecsapott, kiéheztetett és megölt bárkit, akit akart. Ma már olajat és élelmet koldul. Amerikára lesújtott az Isten. Ez összeomlásának kezdete. Halottainak száma ezrekben, anyagi veszteségei milliárd dollárokban mérhető. Az elnyomottak átka meghallgattatott. Ha a muzulmánoknak nincs erejük megvédeni vallásukat, akkor a Mindenható lesben áll, hogy megbüntesse az elnyomókat. A győzelem már a láthatáron van" - írták abban a hosszú közleményben, amelynek hitelességét egyelőre nem lehet ellenőrizni.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.