alma írja: ki egyen sztereót?

Talán nálunk is többen vannak a szteroid-buliban, mint sejtenéd. Az a divat, hogy bazi nagy bicepsz kell (rajta tetkó), amihez könnyebben jutsz, ha zabálod a különféle szteroidokat.

hát persze a nagymenő sportoló, hogy legyen plecsnije, tilos, tilos, de van értelme. Mondanám cinikusan. Persze másképp van ez. Most az Elnök szigorúbb eljárást rendelt el sportolók esetében a szteroid zabálokra. Igen ám, de az egyik demokrata szenátor felébredt:” te jó isten, nem is a kokszoló élsportolók jelentik a nemzet veszedelmét – a szteroidok mellékhatásai révén – hanem az a kb. 1-2 millió tini, testépítő, izomfejlesztő, aki telekajálja magát és 30 évesen félig lerohadt májával keresi fel orvosát. (Késő…)"

Arra gondoltam, hogy tán nálunk is nagyobb a gond, mint ahogy a dopping-vizsgálati cirkuszok sejtetik: többen vannak benne ebben a buliban, mint sejtenéd. (Itt ott már írtak róla, tom, de azért ismételni lehet…) A konditermek környékén (és belül), meg egyéb szubkultúrákban tenyészik az a divat, hogy bazi nagy tri- és bicepsz kell, (rajta tetkó) amihez könnyebben jutsz, ha zabálod a különféle szteroidokat. Girnyó Gézának soká kéne trenálnia, hogy valami látszódjék a karján-lábán, - bekap egy pár (deka? kiló? Liter?) anyagot és máris van látszatja, mukszli-inget felgyűrheti és nem kell szorongania a csajok előtt sem. (Akik egyébként – állítólag – nem is csípik az ilyen hústornyokat…)

A helyzet az, hogy a doppingos sportolók szem előtt vannak, azokról, akik meg csak úgy fejlesztenek, testépítenek (kokszolnak, eszik a sztereót) nem igen tudunk. Van némi sajtója, olykor le is csapnak a konditermekre az ételkiegészítő vizsgálók, de a májbaj terjed. Nem akarnék lecsapatni rájuk, de vhogy fékezni kellene a kórházba áramlás folyamatát…

De lehet hogy tévedek. Lehet, hogy a szép izmos test egyben egészséges is, különben se kell a kondisokat nyüstölni. És az egész csak hiszti.

alma blogja

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.