Fészekrakás szekercével

A berlini bűnügyi rendőrségen július végén tett bejelentést egy német állampolgár, mert Magyarországon tartózkodó szüleivel nem tudott kapcsolatba lépni.

Az Interpol Magyar Nemzeti Irodának küldött rendőrségi megkeresés szerint Molnár László és német felesége a Győr közelében lévő bőny-örkénypusztai családi házuk eladása céljából utaztak Magyarországra. Szabadfi Árpád dandártábornok, Győr-Moson-Sopron megye rendőrfőkapitánya csütörtöki, budapesti tájékoztatóján elmondta: a rendőrök egy fiatal párt találtak a német Interpol által megjelölt házban. F. Attila (26) és élettársa B. Ilona (21) azt állították, néhány nappal korábban vették meg a házat tízmillió forintért. Hozzátették: úgy tudják, az eladók hosszabb nyaralásra indultak Molnár Audijával.

A rendőrök kiderítették: F. Attilának és párjának nem volt pénze házat venni. Arra is fény derült, hogy a tízmillió forint átvételéről szóló elismervényen csak F. aláírása hiteles, a többi hamisítvány. A megyei rendőr-főkapitányság ezért csalás gyanújával nyomozást rendelt el. Az ifjú pár azonban tagadta, hogy meghamisított iratokkal próbálták volna megszerezni az akkor még eltűntként keresett német házaspár házát. A rendőrség ennek ellenére megakadályozta, hogy a földhivatal F. Attila nevére írja a bőnyi házat.

Augusztus 26-án Győrött, egy lakótelepi parkolóban megtalálták Molnár László Audiját. Bánhalmi Zsolt alezredes, bűnügyi osztályvezető szerint az volt a leggyanúsabb, hogy az autóban még mikronnyomokat is alig találtak. Az Audit alaposan kitakarították. A rendőrök ekkor már biztosak voltak abban, hogy a házaspár gyilkosság áldozata lett, de gyanújukat akkor bizonyíték nem támasztotta alá, s a holttesteket sem találták meg. Három nappal később azonban F. Attilát és B. Ilonát is hazugságvizsgálatnak vetették alá. A poligráf egyértelműen kimutatta, hogy a páros nemcsak, tud a német házaspár haláláról, de tevőlegesen részt is vett a megölésükben, amit szekercével és zsinegeléssel hajtottak végre. Végül augusztus 30-án F. Attila mindent bevallott.

E szerint július 25-én egy dunaújvárosi ügyvédnél harmincnapos fizetési határidővel megkötötték az adásvételi szerződést. Akkor már tudta, hogy egy fillére sincs a házra, és remény sincs, hogy hitelhez jusson. Molnár kocsijában Győr felé autózva döntötte el, hogy megöli a tulajdonosokat a házért. Éjszaka azzal az ürüggyel kereste fel Molnárékat, hogy megbeszéljék, a sokmilliós szerszám- és kisgépkészletből mit tarthatnának esetleg meg. Amikor a férfi az egyik szerszámos szekrény előtt lehajolt, egy szekercével leütötte, majd zsineggel megfojtotta. Percekkel később ugyanígy végzett a férje keresésére induló német asszonnyal is. A holttesteket a tetthelytől negyven kilométerre, egy elhagyott területen lévő mély kútba dobta, amelyet még gyerekkorából ismert.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.