Armstrong képben?

Lance Armstrong csütörtök este egyórás élő adásban cáfolta, hogy doppingolt volna. Legmeggyőzőbb érve így hangzott: - Halálos betegségből felépülve hogyan lehettem volna olyan őrült, hogy a doppinggal újra kockára tegyem az életemet?

Minden idők legeredményesebb kerékpárversenyzője, a Tour de France hétszeres győztese a francia sajtót vádolta, amiért évek óta megalapozatlanul hozza hírbe. Ebben szerinte közrejátszik a két ország között erősen megromlott viszony, illetve az a tény, hogy francia kerekesnek negyedszázada nem sikerült nyernie a Touron.

A L'Equipe című francia sportlap szerint a vér oxigénszállító képességét növelő doppingszer, az EPO kimutatására irányuló módszerek finomítása során, kísérletképpen vették elő a Tour de France-on 1999-ben vett mintákat. Az Armstrong azonosító számát viselő hat fiolában állítólag EPO-t találtak. Armstrong most azt mondta, nem bízik a francia doppinglaborban. Szerinte a francia sajtó rágalomhadjáratáról van szó, de a per drága, és csak arra lenne jó, hogy napirenden tartsa a témát.

Érthetetlennek nevezte, hogy honfitársa, a háromszoros Tour-győztes Greg Lemond is csatlakozott a kételkedők táborához. Mint mondta, a világ egyik legtöbbet ellenőrzött sportolója volt, az idén a francia körverseny előtt hatszor kellett meglepetésszerűen mintát adnia.

Amstrong az Egyesült Államokban valóságos bálvány, a múlt héten például Bush elnökkel biciklizett, hogy közben a rákellenes kutatás állami támogatását sürgesse. Egy népszerű, késő esti humoros tévéműsor vezetője így fogalmazott vele kapcsolatban: - A pasas a rák után a halálból jött vissza, hétszer nyerte meg a Tourt, azt se bánom, ha most kiderül, hogy sugárhajtómű volt a fenekébe építve.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.