Centrum: vonják be a kis pártokat a stratégiai egyeztetésekbe

A Centrum Párt közleményben hívja fel a figyelmet, hogy a választásokon 1 százalék feletti eredményt elért, költségvetésből támogatott pártok küldötteinek is "ott a helye azokon az egyeztetéseken, többpárti megbeszéléseken, amelyek a parlamenten kívül történnek, és hosszú távú, országos ügyekről folynak."

Különösen fontosnak tartják a kis pártok bevonását az új uniós költségvetési periódushoz igazodó gazdasági megbeszélésekbe, amelyek 7-8 évre előre tekintenek; illetve a választási törvények módosításáról indult tárgyalásokba. A jelenlegi parlamenti pártok "nem tudhatják, hogy mely pártok lesznek a parlamenten belül és kívül egy-két választási periódussal később. Önhittség volna feltételezni, hogy ugyanazok – és csakis azok – képviselik 7-8 év múlva az országot, akik most."

"A parlamenten kívüli pártoknak juttatott támogatás nem valamiféle alamizsna, hanem kötelezettség arra, hogy dolgozzanak azok érdekeiért, akik rájuk szavaztak és bíznak bennük. A Centrum teljesíteni akarja ezt a kötelezettségét!" - érvel a Centrum párt vezetősége a közleményben.

(forrás: Centrum)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.