Ausztria, Svájc: kilencre emelkedett a halálos áldozatok száma

Szerdán kilencre nőtt  az ausztriai és svájci áradások halálos áldozatainak száma.

Az özönvízszerű esőzések okozta áradások, sár- és kőlavinák a hét vége óta Ausztriában három, Svájcban pedig hat ember életét oltották ki. Nyugat-Ausztriában kedden életét vesztette egy üzemi munkás, akinek munkahelyére kőlavina omlott, egy 52 éves férfit  pedig a kavics- és sárgörgeteggel elöntött pincelakásában találtak holtan. Azon a vidéken eltűntként tartanak nyilván egy 81 éves férfit, akit autójával együtt sodort el az áradat.

Az áradásokkal leginkább sújtott Vorarlbergben és Tirolban szerda reggelre javultak az időjárási viszonyok, az eső alábbhagyott. Továbbra sincs azonban összeköttetés több  településsel, amelyeket az árvizek elvágtak a külvilágtól. Az osztrák kormány Wolfgang Schüssel kancellár vezetésével délután rendkívüli ülést tart Bécsben a természeti csapásból fakadó  kormányzati teendők megvitatására.

Svájc árvizekkel sújtott középső vidékén szerdára  stabilizálódott a folyók vízszintje, de számos települést továbbra  is körülzárva tart a víz. Luzernben lezárták a hidakat, Engelberg  üdülőhelyét csak légi úton lehet elérni. Bernben egy városnegyed áll víz alatt, sok helyen elmosott utak, vasúti pályák és súlyosan megrongált épületek jelzik az árvíz pusztítását. Nem hivatalos  becslések szerint Svájcban mintegy 320 millió eurós kárt okoztak az utóbbi napok árvizei. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.