Utasszállító zuhant az őserdőbe Peruban

Ötvenketten élték túl a Tans perui légitársaság utasszállító repülőgépének Pucallpa város közelében, az őserdőben kedd este történt katasztófáját - közölte a légitársaság szóvivője.

A szóvivő szerda reggel megerősítette, hogy a gép fedélzetén száz személy tartózkodott, szavai szerint kilencvenkét utas és nyolc fős személyzet. Egyben pontosította az utaslístát, amelyből kitűnt, hogy a fedélzeten nem tizenegy, hanem tizenhat külföldi volt, tizenegy amerikai, két olasz, egy ausztrál, egy spanyol és egy kolumbiai állampolgár. Azt azonban nem lehet tudni, hogy  külföldiek is voltak-e a halottak között.

A szóvivő szavaiból az tűnt ki, hogy a  Tans állami légitársaság utasszállító repülőgépe az első hírekkel ellentétben nem kényszerleszállást hajtott végre, hanem lezuhant.

A repülőgépet az ország  középső részén, Pucallpa város közelében az őserdő fölött érte a szerencsétlenség. Az utasszállító repülőgép a fővárosból, Limából egy tervezett pucallpai közbülső leszállással Iquitos városába tartott.

Értesülések szerint a szerencsétlenséget műszaki hiba okozta, túl azon, hogy a gép rendkívül heves viharba került. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.