Erotikus politika orosz módra

Mihail Szaakasvili szerelmi légyottra indul Julia Timosenkóhoz. A grúz államfő és az ukrán miniszterelnök-asszony találkáján a szenvedélyek tobzódása után Szaakasvili fontos üzenetet ad át Timosenkónak George W. Bushtól. Kéjes sóhajok és nagyhatalmi játékok. Politikai szoftpornófilmet forgatnak Oroszországban.

- Cannes és az Oscar? Miért ne? - a Júlia című film ötletgazdája, Alekszej Mitrofanov szerint az általa kitalált politikai-erotikus vígjáték műfaj nagy jövő előtt áll. A parlamenti képviselő - a médiaérzékeny Vlagyimir Zsirinovszkij vezette populista, de a Kremlhez alapvetően lojális Orosz Liberális Demokrata Párt (LDPR) tagja - lapunknak elmondta: effajta újítást Európától nem lehet várni. - Ott mindent gúzsba köt az erkölcsi korlát - jelentette ki Mitrofanov, majd nagyot harapott a beszélgetés alatt majszolt almából. A tévéműsorok producereként is tevékenykedő 43 éves politikus nem tartja valószínűnek, hogy ukrán vagy grúz ellenfilm készülne. - A Szovjetunió felbomlása után megszűnt az ottani filmművészet. Hogy filmet csináljanak, az épp olyan irreális, minthogy Magyarország holnaptól kőolajtermelő lesz - vázolja fel a narancsos forradalmak utáni országok kulturális helyzetképét Mitrofanov, megjegyezve, hogy szerinte a magyar filmművészetnek is csak múltja van.

A pénteki forgatás nehezen indult: a Szaakasvilit alakító örmény színész eleinte belegabalyodott az ukrán mondatokba. (Nem derült ki, hogy a grúz elnök miért beszél magában is ukránul.) Beszáll a tizenkét méteres limuzinba és a Narancssárga tenger, narancssárga ég című dalra bólogatva elindul Júliához.

A limuzin sofőrje egy hivatásos Brezsnyev. Borisz Makarov egykori polgári repülőpilóta tizenkét éve lép fel különböző rendezvényeken Leonyid Iljicsként. - Nagy a nosztalgia Brezsnyev iránt, szívesen hallgatják, mit gondolna a főtitkár a mai Oroszországról - nyilatkozta Makarov-Brezsnyev aki humoros előadásai ellenére a mai helyzetről ezúttal csak annyit mond: az ostoba latin-amerikai sorozatok, a nyugatiak által pénzelt söripar és sörreklámok segítségével a szlávság szisztematikus pusztítása folyik. - Akkor már inkább nézzünk hazai erotpolt! - adja ki a jelszót a Brezsnyev-mentes napjain repülőklub elnökeként dolgozó Makarov.

- Azt mondják, vicces lesz, kíváncsi vagyok a filmre - mondja a forgatást távolról szemlélő biztonsági őr. Szerinte a dolog nem sül el visszafelé, az emberek nem fogják azt gondolni, hogy lám, Oroszországtól már csak egy 26 perces sértődött erotpol-vígjátékra telik ahelyett, hogy hatalmon tartotta volna ukrán és grúz szövetségeseit. - Ez csak egy film és megnézném akkor is, ha orosz politikusokról szólna.

- Persze, nincs akadálya annak, hogy hasonló belpolitikai film is készüljön - mondja Mitrofanov, hozzátéve, hogy ez üzlet. A filmet videón, interneten, DVD-n fogják terjeszteni. Talán az orosz tévé is bemutatja, sőt, már japán vevők is jelentkeztek. - Ilyen érdeklődést csak Szaakasvili és Timosenko vált ki. Kit érdekelne egy erotikus film Fradkovról? - kérdi a forgatókönyv írója. A miniszterelnök mellett Vlagyimir Putyint meg sem említi, de nehéz eldönteni, ez az államfő iránti tisztelet vagy a sértés jele.

A hölgyek Borisz Makarovot, a Brezsnyev-imitátor limuzinsofõrt ölelik
A hölgyek Borisz Makarovot, a Brezsnyev-imitátor limuzinsofõrt ölelik
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.