Nigerben kecskékkel segít az UNICEF

A szervezet kecskéket ad a nigeri éhinség által leginkább sújtott Maradi tartomány 150 falvának, ahol a becslések szerint a több mint 190 ezer akutan alultáplált gyermek közül 32 ezret továbbra is lassú halál fenyeget.

Az állatok segítségével a családok talán elkerülhetik a katasztrófát. "Nézzék a gyerekeimet! Egészségesek és vidámak." - mondja Safiatou, az ötgyerekes anya. "Két nőstényt kaptam, mert a gyermekeim rosszul tápláltak voltak. A kecsketej jót tesz nekik, és nem kerül semmibe. Sajtot is készítek, és eladom a piacon, és ha már több kecském is lesz, levágok egyet, és a húsát is eladom. Abból majd telik vetőmagra, és ha kell, gyógyszerre a gyerekeknek." A szervezet az elmúlt hónapokban összesen 12 ezer kecskével segítette az élelmiszerválsággal küszködő falvakat.

Az UNICEF kecskebakokat is ad a falvaknak, hogy biztosítva legyen a szaporulat. A nőstények általában évente kétszer ellenek, alkalmanként 3-3 gidát. Safiantou falujában már 700 kecske van. A családok mindaddig megtarthatják az állatokat, amíg két születő gidát tovább adnak egy-egy nékülöző családnak. A falvakban egy, általában asszonyokból létrehozott közösségi csoport figyelemmel kíséri a gyerekek növekedését, dönt a kecskék ajándékozásáról, és tanácsot ad a gyerekek táplálásával kapcsolatban. Képzésüket szintén a szervezet biztosítja.

(forrás: UNICEF)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.