Lemondott a Mercedes vezére

Csütörtökön augusztus 31-gyel lemondott a Mercedes főnöke, Eckhard Cordes. Az 54 éves és 29 éve a Mercedes részlegnél dolgozó jelenlegi vezér munkáját az 52 éves Dieter Zetsche, a Mercedes csoportot is felölelő DaimlerChrysler járműipari óriás januártól kinevezett vezérigazgatója látja majd el.

Mindeközben a német pénzügyi hatóságok vizsgálatra készülnek, folytattak-e bennfentes kereskedést a DaimlerChryslernél vezetői körökben azzal kapcsolatban, hogy előre tudhattak a vezérigazgató, Cordes főnöke, Jürgen Schrempp távozási szándékáról.

Cordes állítólag már július végén felajánlotta lemondását, miután Schrempp vártalanul bejelentette, hogy az év végével távozik. Schrempp utóda Zetsche, az amerikai-német vállalat amerikai cégének, a Chryslernek a főnöke. Cordes szeretett volna Schrempp helyére ülni. A részvényesek már jó ideje támadták a vezérigazgatót a vállalat gyenge eredményei, főleg a régebben kikezdhetetlen Mercedes-részleg balfogásai és a vezetés hiányosságai miatt.

Zetsche szeptember 1. után egy ideig bizonyosan megtartja magának a Mercedes irányítását. Egyes források szerint ez az időszak akár egy évnél is hosszabb lehet, bár már megkezdődött az utód keresése. Szeptember elejétől a Chrysler részleg vezetését Thomas LaSorda jelenlegi ügyvezető igazgató veszi át.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.