"Nem volt szolgálatban az ügynök"

A Népszabadság Online az NBSZ-től azt a tájékoztatást kapta, hogy egy munkatársuk magánemberként szolgálaton kívül látogatott el a Magyar Szigetre, ahol elvesztette irattárcáját, amit bejelentett feletteseinek. A fesztivált rendező szervezet vezetője szerdán sajtóértekezleten jelentette be takarítás során megtalált dokumentumokra hivatkozva, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai jelen voltak a fesztiválon, és elképzelhető, hogy részt vettek az R-GO együttes koncertje előtti  provokációban.

Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke szerdai sajtóértekezletén elmondta, hogy a fesztivál bezárását követő takarítás során egy sátor alatt találtak egy tárcát, melyben a Nemzetbiztonsági Hivatal egyik munkatársának  igazolványai, személyi okmányai, bankkártyája és fényképei voltak. A dokumentumokat bemutatta az újságíróknak.

Közölte, a megtalált iratok alapján azt feltételezik, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal megfigyelte a rendezvényt. Mint mondta erre utal az is, hogy a helyszínen többen is faggatóztak a szervezetről, illetve annak tagjairól.

Toroczkai László szerint elképzelhető, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai részt vettek az R-GO együttes koncertjét megelőző provokációban.

A koncert előtt a nézők közül többen megjegyzéseket tettek az együttes egyik énekesére, egy színes bőrű lányra. Toroczkai László elmondta, hogy további provokációtól tartottak, ezért az R-GO  együttessel történt megbeszélést követően az a döntés született, hogy a lány nem lép fel a koncerten.

A Népszabadság Online az NBH illetékesétől szerda délután azt a tájékoztatást kapta, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) egy nem tiszti rendfokozatú beosztottja augusztus 6-án, szabadnapján és szolgálaton kívül, barátaival felkereste a Magyar Szigetet, hogy meghallgassa egy általa kedvelt együttes koncertjét. Levéltárcáját, amely szolgálati igazolványát, szolgálati helyére szóló belépőjét is tartalmazta, elveszítette. Ebből a valós tényből vonja le a Magyar Nemzetben is nyilatkozó Toroczkai László a sajtótájékoztatón is elhangzott, az NBH szerint hamis következtetését. Iratai elvesztését egyébként az NBSZ munkatársa bejelentette elöljáróinak és közölte a rendőrhatósággal is.

NOL/MTI

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.