Örömkoncert

Az idén harmadszor rendeznek az augusztus 20-i ünnep előestéjén Örömkoncertet: ebben az évben a dzsessz legnagyobb magyar előadói mutatkoznak be a Dunán felállítandó színpadon.

A koncertet két évvel ezelőtt rendezték meg először, helyszíne mindig Budapest egyik különleges pontja. Az elsőt a Hősök terén tartották: négyezer fős kórus és 250 tagú szimfonikus zenekar adta elő a Beethoven, Kodály, Kókai Rezső és Berlioz műveiből, az Örömóda új feldolgozásából és népdalokból álló műsorát. Tavaly a Duna-parton, a Batthyány térnél állítottak fel színpadot, amelyen a világ legnagyobb zongoráján, egy Faziolin adta elő Liszt, Chopin és Bartók műveit Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész.

Az idei, szintén ingyenes hangversenyt 19-én este fél kilenctől rendezik meg a Margit híd és a Lánchíd között, a Dunán felállított színpadon. A pesti rakparton kialakított nézőteret este hétkor nyitják meg, az ülőhelyeket az érkezés sorrendjében lehet elfoglalni: a lépcsőkön párnákat helyeznek el, a rakparton pedig asztalok, padok lesznek. A nézők nyolc kivetítőn kísérhetik figyelemmel a koncertet, amelyet a Babos Projekt Special nyitmeg. Őket a Dés László Septet követi, akik Utcazene című új albumukat mutatják be, Szakcsi Lakatos Béla és barátai pedig az Új Magyar Gipsy Jazz című műsorral lépnek fel. A fél tizenegy előtt kezdő László Attila Band modern dzsesszt játszik, vendégük Tony Lakatos (szaxofon) lesz. A koncertet a Budapest Jazz Orchestra zárja, amelynek tagjai Bob Mintzer szaxofonossal muzsikálnak együtt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.