Ritka kép: célfotó

Két világbajnok, az ausztrál Annabel Luxford és a kazah Dmitrij Gaag nyerte a sportág tiszaújvárosi "nagyhetének" megkoronázásaként vasárnap rendezett Világ Kupa-versenyt, a két győzelem között azonban akadt némi különbség... Amíg a női aranyérem a legcsekélyebb izgalom nélkül került gazdájához, addig a férfiak első helyét - soha nem látott szoros befutót követően - célfotó döntötte el a hosszú évek óta a település klubjában légióskodó ázsiai sportoló javára.

A hölgyek tizenhét országból verbuválódott - rajta kívül - harmincnyolc tagú mezőnyét a huszonhárom év alatti korosztályban világbajnok Luxford az úszást és a kerékpározást követő futásban hozzávetőleg két és fél kilométer megtétele után rázta le, s előnyét a célba érkezésig tovább növelte.

A délutáni folytatásban az eddigi tiszaújvárosi VK-futamok legnépesebbike (22 nemzet 72 férfi háromtusázója) vetette magát a Tiszába. Az igazi különlegességet azonban a kerékpáros "próba" jelentette, hiszen a felvezető szerepét a gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentiméteres kategóriájának egyik legjobbja, Talmácsi Gábor vállalta magára. Ekkorra egy trió már "megszökött" a többiektől, s igazán jó hír volt a helyiek számára, hogy a hármasban ott tekert a kétszeres VK-győztes ausztrál Craig Walton és a francia Benjamin Sanson mellett Kuttor Csaba is. Aztán sokat változott a helyzet. A huszonhárom év alatti korosztályban szintén vb-aranyérmes, ugyancsak ausztrál Bred Kahlefeldt vezetésével felzárkóztak az üldözők; Sanson és Walton visszaesett, nem úgy Gaag, valamint a (kell-e mondani?) ausztrál világranglista-vezető Atkinson. A futás elképesztő feszültség közepette zajló finisében a kazah és Kahlefedt százméteres síkfutókat meghazudtoló sprinttel ért be, s csak a célfotó volt képes eldönteni az első hely sorsát. Mivel a "bevetődés" Gaagnak sikerült jobban, ő állhatott a dobogó legfelső fokára. Kuttor nyolcadikként érkezett meg, s produkciója minősítése helyett maradjunk a szikár ténynél: a kétszeres világbajnok Peter Robertson a kilencedik helyen végzett.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.