Felgyorsulhat az ADSL szolgáltatóváltás

Az internetes szolgáltatók megállapodtak abban, hogy az előfizetők ezután anélkül tudnak szolgáltatót váltani, hogy közben hosszadalmasan nélkülözniük kellene a netet - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) csütörtökön.

Az NHH azért kezdeményezett tárgyalásokat a szolgáltatókkal, mert túlzottnak és indokolatlannak tartotta a magyar távközlési piac azon gyakorlatát, hogy az ADSL-előfizetők internetszolgáltató váltása 30, vagy akár 60 napot is igénybe vehet - áll a hatóság közleményében.

A szerződéssel elhárul ez a szolgáltatóváltást gátló akadály és ezután az ügyfelek úgy válthatnak szolgáltatót, hogy a folyamat közben nem kell lemondaniuk a szélessávú internet eléréséről.

A közlemény szerint a gyors váltás feltétele, hogy a régi szolgáltató nyilatkozzon arról, hogy az ügyfélnek nincs számlatartozása, ami után a váltásra a nagykereskedelmi szolgáltató - jelen esetben a T-Com - által biztosított ADSL-modem leszerelése nélkül kerülhet sor.

Juhász Károly, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője a gyors szolgáltatóváltás lehetőségének országossá bővítése érdekében a T-Com mellett a többi magyarországi nagykereskedelmi szolgáltatóval is tárgyal.

A hírközlési fogyasztói jogok képviselője szándékai szerint a közeljövőben sor kerülhet annak a szerződésnek az aláírására is, amelyben a szolgáltatók vállalják, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a szolgáltatóváltás új módjának lehetősége megjelenik az általános szerződési feltételekben - áll az NHH szóvivőjének közleményében.

Az ADSL szolgáltatóváltás megkönnyítése a hírközlési fogyasztói jogok képviselőjének reményei szerint a szélessávú internetszolgáltatások piacán a verseny erősödéséhez, a fogyasztók jobb kiszolgálásához vezethet.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.