Kerékpárutat kap a Bajcsy-Zsilinszky út

Kerékpárút épül a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky úton, amelyet október közepén adnak át a biciklistáknak - mondta a főpolgármester csütörtökön a napokban megkezdett útfelújítás helyszínén az MTI-nek.

Demszky Gábor közölte: ezen a héten egyeztetnek a kerékpáros szervezetek képviselőivel arról, hogy a Bazilika felőli úttesten, vagy a járdán vezessék a kerékpárút nyomvonalát. A városvezető közölte, a Bajcsy-Zsilinszky út vonalán a következő hetekben torlódások várhatók, de a forgalom gyorsítása érdekében mindvégig kétszer két sávot tartanak fenn a közlekedő autóknak.

Az V. és VI. kerület határán vezető út alatt a "faltól-falig" rekonstrukció keretében kicserélik a közműveket is. A főváros ígérete szerint a csendesebbé és biztonságosabbá váló főútvonal járdaszegélyeit a mozgássérültek és a babakocsival közlekedők számára akadálymentessé teszik, továbbá négy bazaltbeton burkolatú buszmegállót is kialakítanak.

Az újságíróknak kiosztott sajtóanyagból kiderül: a komolyabb forgalmi fennakadást okozó munkálatok egy részét éjszaka végzik.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.