Terroristákat fogtak el Törökországban, akik turistákat vettek célba

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kapcsolódó terroristákat fogtak el Törökországban, akik külföldi turisták ellen terveztek merényleteket - jelentette be kedden az izraeli terrorelhárítás vezetője.

Danni Arditi bejelentése egy nappal követte az izraeli hatóságok figyelmeztetését, amellyel eltanácsolták az izraeli turistákat a törökországi üdülőhelyekről, mivel ott konkrét és súlyos terrorfenyegetettségben lennének.

Embereket, fegyvereket, közlekedési eszközöket és távközlési berendezéseket foglaltak le, amelyek az al-Kaidához kapcsolódó egyik csoport tulajdonában voltak. Az volt a szándékuk, hogy támadásokat hajtsanak végre a tengeren, és természetesen a szárazföldön, turistaközpontokban is - mondta Arditi az egyik izraeli tévében.

A török hatóságok egyelőre nem kommentálták az izraeli bejelentést.

Arditi arra kérte az izraelieket, hogy továbbra se menjenek Törökországba. Az elmúlt napokban óvatosságból Ciprusra irányítottak át több nagy, Törökországba tartó üdülőhajót mintegy hatezer utassal. Törökország az izraeli turisták kedvelt utazási célpontja, noha 2003-ban két isztambuli zsinagógát is merénylet ért.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.