Konténer Ember a Szigeten

A Konténer Ember, a csodahangszerek frigyládája megérkezett Magyarországra, hogy részt vegyen a budapesti Sziget Fesztiválon.

A "Container Man" (Konténer Ember) egy óriási építmény, amely tulajdonképpen egy absztrakt, embert szimbolizáló zenélő szobor. Külső megjelenésében egy tizenkét méter hosszú, 2,3 méter széles és két és fél méter magas hajókonténer. Ebben találhatók a nagyrészt fémből készült, belső szerveket szimbolizáló szerkezetek. Az "emberi belsőben" található 14 elektronikus hangszer az emberi szervek és testrészek alakját igyekszik követni.

Láthatjuk a fejet, a szívet, a tüdőt, az agyat valamint a végtagokat. A gépezet külső felületén multimédiás projektorok működnek. A konténer egyik felületén egy hosszú nyílás található, mely a zárt konténert nyitott szabadtéri színpaddá alakítja. A nyíláson keresztül beléphet a közönség is, és ez lehetőséget biztosít az interaktív szórakozásra. A szerkezet tehát egy mobil színpad, mely koncertek és előadások megrendezésére is alkalmas.

A Konténer Embert Tajvanon hozta létre 2002 és 2004 között egy művész páros: Lois Viktor és Yin Peet. Bemutatkozásképpen a szerkezet Tajvanon turnézott, meglátogatta Tajvan hat nagyvárosát, melynek során a 2005-ös nemzetközi turné előzeteseként összesen 17 előadást tartottak. Magyarországon a Konténer Ember augusztus 10 és 17-e között mutatkozik be a Sziget-fesztiválon, és a fesztivál teljes ideje alatt megtekinthető. Zenei előadásokat augusztus 11-én, 13-án és 15-én láthatunk “tőle" este fél tíz és fél tizenegy között. A műsort szeptember 10-én, Szentendrén is megismétlik este kilenc órától.

A koncerteken az alkotók is fellépnek, együtt zenélnek majd magyar, lengyel, szerb és amerikai zenészekkel. A repertoár a különböző országok zenei anyagaiból áll össze, a kísérleti metál- és rockzenétől kezdve egészen a folklórig és a “kísérleti", klasszikus zenéig. A magyarországi előadás-sorozatot követően a Konténer Ember a Varsói Őszi Fesztiválra (szeptember 17-24.) utazik tovább.

A Konténer Ember, félig nyitott állapotban, még Tajvanon
A Konténer Ember, félig nyitott állapotban, még Tajvanon
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.