Elutaznak az arab focisták, ha nincs bocsánatkérés

Még nem hagyták el az országot azok a Magyarországon edzőtáborozó, az Egyesült Arab Emírségekből hazánkba érkezett ifjú focisták, akiket az elmúlt napokban - mint arról lapunkban hírt adtunk - a békéscsabai Csaba Centerben, valamint a Hotel Fiuméban bilincselt meg a rendőrség egy biztonsági őrrel történt szóváltás, majd az azt követő üldözés során. A szokásosnál szigorúbb rendőri kényszerítő intézkedések olyanokat is érintettek, akik semmilyen rendbontásban nem vettek részt.

Az edzőtábor programját leállítottuk - mondta tegnapi érdeklődésünkre Ibrahim Salah, a tábor szervezője, s jelenleg arról tárgyalnak az utazási irodájukkal, hogy mihamarabb hazatérhessenek. Ugyanakkor a túra szervezője szeretné meggyőzni az Al-Dhafra Sports Club igazgatóját, hogy a csapat maradjon Békéscsabán, mivel a tábor augusztus másodikán kezdődött, és tizennyolcadikáig tartott volna. Az arab focisták azonban a békési megyeszékhelyen őket ért kellemetlen incidens miatt mihamarabb távozni szeretnének a viharsarki városból.

Időközben a város és a Csaba Center is elnézést kért az incidensért - csakhogy az Egyesült Arab Emírségek utánpótláscsapata írásbeli bocsánatkérést vár a rendőrségtől is. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság azt vizsgálja, hogy emberei követtek-e el a hibát az intézkedésük során.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.