alma írja: ki fizesse a simlit?

Az EU-ból jövő pénzekkel, pontosabban a földalapú támogatásnál bajok lettek, vissza kell fizetni valakiknek valamennyit, mert hogy jogtalan. Most aztán az okosok azt mondják, hogy akkor ne a gazdák, hanem a kormány fizesse vissza a jogtalanul felvett pénzeket.

Ha jól emlékszem szegény Németh Imre miniszter („monnyon le” - le is váltották) még utolsó szavával is tartóztatta fel a hullámokat, miszerint nem lehet csak úgy, mindent kifizetni, az EU szerint alaposan meg kell nézni, ki kell mérni centire, jogos-e az igény, az pedig időbe kerül. (Csúszott is a dolog, alaposan, az is kétségtelen…) De úgy látszik, hogy a traktorosok nyomulása, meg az egyéb tam-tam erősebb volt, annyira, hogy mégse sikerült mindent ellenőrizni, kifizettek olyat is, ami nem volt jogos. („Haver, írd csak be, nagyapád még ott gazdálkodott, különben is az a pár méter nem számít, ki látja az onnan felülről a szatelitből? Nem lehet mindent után mérni.”) Beírta  - a brüsszeliek utána néztek, mondták, jogosulatlan, fizesse vissza.

Csak laikusként kérdem én, hogy a tévedőt, netán a simlist kell az államnak kárpótolni? Milyen üzenete lenne annak? Csak így tovább a simlivel, az EU úgyse veszi észre, vagy ha igen, akkor se nincs baj, fizet a kormány. Az országimázsról már nem beszélek.)

Legfeljebb megyen még egy pár miniszter.

alma blogja

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.