Eljárás Újfehértó független polgármestere ellen

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség bűncselekmény hiányában a napokban megszüntette azt a büntetőeljárást, amelyet Nagy Sándor újfehértói polgármester ellen folytattak vesztegetés miatt. Az üggyel összefüggésben a megyei rendőr-főkapitányság a polgármester ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt vádemelési javaslatot tett, amelyet a napokban továbbítanak a nyíregyházi városi ügyészségre.

Az ügyről Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtóreferense elmondta: a nyomozást az idén márciusban névtelen feljelentés alapján indították el, amely azt tartalmazta, hogy a városban az elmúlt években végzett önkormányzati beruházások során túlszámlázások és vesztegetések történtek. A feljelentést a Újfehértói Polgári Kör nevében írták alá, de az ügyészség megállapította, hogy ilyen szervezet nem létezik. Az ügyész elmondta: a nyomozás során megállapították, hogy a polgármester nem követett el vesztegetést. Az iskolaberuházással kapcsolatban - tette hozzá Szilágyi László - a rendőrség Nagy Sándor ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt vádemelési javaslatot nyújtott be, az eljárást a nyíregyházi városi ügyészség folytatja le.

Nagy Sándor - aki 1990 óta baloldali támogatással független polgármesterként vezeti a várost - érdeklődésünkre azt mondta: addig nem kíván nyilatkozni, míg a nyíregyházi ügyészség nem hoz érdemi döntést az ügyében.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.