Fodor: tévút a gyűlöletbeszédről szóló törvény

Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője értelmetlennek és tévútnak tartja, hogy a politizáló közvélemény egy része ismét azt szorgalmazza, alkosson az Országgyűlés törvényt a kirekesztő gyűlöletbeszéd büntetésére.

A liberális politikus a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában felidézte, hogy a gyűlöletbeszédre vonatkozó jogszabályok háromszor voltak az Alkotmánybíróság előtt, és ennyiszer vallottak kudarcot. Fodor Gábor értékelése szerint nem "szabadságunk korlátozására" van szükség, hanem egy olyan társadalmi közegre, amely baráti társaságok szintjén is bátor felnőttként lép fel a gyalázatos eszmék ellen.

A szabaddemokrata politikus szerint az is mutatja, valójában tévút lenne egy ilyen törvény, hiszen a két világháború között Magyarországon is elzárták a gyűlöletbeszéddel élő embereket, Szálasi is börtönben ült, de később többen rajongtak értük.

Riporteri kérdésre válaszolva Fodor Gábor előrebocsátotta, bár bízik benne, hogy nem így van, de nem zárta ki, hogy politikai körök a választások közeledtével akarják kijátszani az "antiszemita kártyát". A politikus értékelése szerint a "kódolt antiszemitizmus" a legveszélyesebb.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.