Puskás és a kórházi számlák

Miként nemzeti konszenzus van abban, hogy Puskás Ferencnek “kijár" az emelt szintű kórházi ellátás, arról is egységesen feledkeztek meg: ezt valakinek fizetnie kell.

Nincs vita arról, hogy a magasabb konfortfokozatú elhelyezés a kórház számára magasabb költséget, a fedezetlen számla pedig bevételkiesést jelent - mondták lapunknak a Kútvölgyi kórházban, ahol Puskást évek óta kezelik. Az intézmény hivatalos állásfoglalása az, hogy a világhírű futballista és családja érzéseit, magánéletét nem szeretnék sérteni, ezért konkrétumot nem közölnek. Csupán annyit mondtak: az állítólag hárommillió forintos kórházi követelés jogosságát illetően telje volt az egyetértés azokon az egyeztetéseken, amelyek a kórház, továbbá - egyebek mellett - a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Labdarúgó Liga, a Nemzeti Sporthivatal között folytak.

Az elmúlt napokban megjelent írásokban olyan utalásokat is lehetett olvasni, mintha a hazai sportszervezetek magára hagyták volna Puskás Ferencet. Ezzel szemben tény, hogy hazatelepülése után a Magyar Labdarúgó Szövetség huzamosabb ideig fizette a Béke szállóban lakó futball-legenda szállás- ás egyéb költségeit, majd jelentős összeggel járult hozzá ahhoz, hogy lakást vásárolhasson. Később az MLSZ - az akkori sportminisztériummal, a mai Nemzeti Sporthivatallal összefogva - jelentős részt vállalt Puskás gyógykezelésének költségeiből.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.