Kisgazda éhségsztrájk az Országház előtt

Augusztus 20-ig tartó éhségsztrájk kezdődött szombat délután Budapesten, az Országház előtti pázsiton a Független Kisgazdapárt XVIII. kerületi szervezetének kezdeményezésére, nem messze a hónapok óta demonstráló Baumag-károsultak sátraitól.

Engelmann József, a szervezet elnöke újságíróknak elmondta: akciójukkal a kisgazda alapszervezetek figyelmét akarják felhívni arra, hogy augusztus 27-én tartsanak országos kongresszust a XVIII. kerületi szervezet székházában.

A kerületi elnök közlése szerint azért választották a mostani időpontot, mert mintegy három hete a táblabíróság - a Fővárosi Bíróság döntésével szemben - elutasította Hegedűs Péter pártelnöki bejegyzését, aki álláspontja szerint tisztességesen, a pártalkotmánynak megfelelően csinálta végig a választási eljárást.

Engelmann József véleménye szerint ezzel szemben Kovács István József jelenlegi hivatalos pártelnököt, egy "kamu nagyválasztmányi ülésen" választották meg Szolnokon, és a táblabíróság hibát követett el, amikor a pártalkotmányban foglaltak ellenére bejegyezte őt.

A kerületi elnök szerint jelenleg a pártban van elnök és nincs elnök, miután Hegedűs Pétert azzal támadta meg a bíróságon Molnár László, Cseh Sándor és más vezetőségi tagok, hogy nem tagja a kisgazdapártnak. Ez Engelmann József közlése szerint nem igaz.

A kerületi elnök elmondta, hogy társával, Tóth Gáborral annyit lesznek a Parlament előtt, amennyit bírnak, csak vizet vesznek magukhoz.

Az engedélyt azért augusztus 20-ig kérték az engedélyt, mert nem akarják megzavarni a nemzeti ünnepet és nem várnak több csatlakozót sem, mivel nem akarnak "anarchikus dolgokba" belemenni.

Engelmann József szerint a kisgazdapártot sürgeti az idő: még nyolc hónap van az országgyűlési választásokig és ha nem építkeznek újjá alulról felfelé, akkor a parasztság megint érdekképviselet nélkül maradhat.

A politikus úgy értékelte, hogy "meglepően nagy az igény" a kisgazdapártra, amit a vidék rossz helyzete, a kormány késlekedő utófinanszírozási átutalásai is indokol.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.