Elfogtak 15 gyanúsítottat a sarm-es-sejki terrortámadásokkal összefüggésben

Az egyiptomi hatóságok szerdán és csütörtökön legalább tizenöt személyt őrizetbe vettek azzal a gyanúval, hogy közük volt a múlt hét végén elkövetett sarm-es-sejki merényletsorozathoz, amelyben kórházi források szerint 88 ember vesztette életét.

Egy névtelenségéhez ragaszkodó egyiptomi biztonsági illetékes közölte ezt csütörtökön külföldi tudósítókkal, hozzátéve, hogy az egyik gyanúsított állami alkalmazott. Mindegyik gyanúsítottat Sarm-es-Sejkben, illetve a Sínai-félsziget déli csücskén fekvő üdülőváros környékén fogta el a rendőrség. 

Az egyiptomi rendőrség hivatalosan közölte: eddig háromszáz embert hallgatott ki a merényletekkel összefüggésben, de túlnyomó többségükről nem feltételezi, hogy közük lett volna a terrortámadásokhoz. 

Kórházi források szerint 88 halálos áldozata volt a hét végi, sarm-es-sejki robbantásos merényleteknek, ám az egyiptomi egészségügyi minisztérium kevesebb, 64 ember halálának hírét erősítette meg hivatalosan. A minisztérium közleménye szerint 38 egyiptomi, öt olasz, négy török, egy amerikai és egy cseh volt a halálos áldozatok között, 15 halott személyazonosságát pedig nem sikerült eddig tisztázni.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.