Pokolgép Dagesztánban

Egy személyvonat alatt robbant tegnap pokolgép Dagesztánban. Kaszpijszk üdülőváros egyik strandjának parkolójában robbanóanyaggal tömött autóra bukkantak.

Közép-európai idő szerint hajnali fél négykor robbant fel a Haszavjürtből az észak-kaukázusi köztársaság fővárosába, Mahacskalába tartó helyiérdekű vasút vagonja alatt a pokolgép. A merényletben egy fiatal nő életét vesztette, négy férfi pedig megsebesült - írta az MTI. A detonáció két méter mély, két és fél méter átmérőjű gödröt vájt, és kisiklatta a vonatot.

Ezzel szinte egy időben, a Mahacskala közelében fekvő Kaszpijszk üdülőváros egyik strandjának parkolójában hatástalanítottak két pokolgépet, amelyet egy fegyverekkel és lőszerrel is megrakott személyautóban találtak a Szövetségi Biztonsági Szolgálat ügynökei. A tíz kilogramm trotilt tartalmazó robbanószerkezetek bevetésre készen álltak. Mellettük tüzérségi lövedékek, gránátvetők, automata fegyverek, aknák és nagy mennyiségű lőszer volt a Zsiguli típusú autóban, amelynek tulajdonosát már őrizetbe is vették.

Szergej Markedonov, a politikai és katonai elemzések intézete nemzetiségi kapcsolatokkal foglalkozó részlegének vezetőhelyettese vallási gyökerekre vezeti vissza a Dagesztánban elkövetett terrormerényleteket. Arra figyelmeztetett, hogy "a jövőben az orosz Kaukázus első számú problémájává válik a dagesztáni iszlám terrorizmus".

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.