Tokaji borcsaták - van már írásos ítélet

Már írásba foglalták a jogerős ítéletet, és azt hamarosan kézbesítik a peres feleknek - közölte a Tokaj-Hegyalja-ügyben másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla elnöke.

Tegnap a Népszava hívta fel a figyelmet arra, hogy az Élet és Irodalom addig nem tudja a helyreigazítást közölni, amíg az ítéletet nem kapja meg. A döntés írásba foglalására a törvény harmincnapos határidőt ír elő - hangsúlyozta Mohácsi Zsuzsanna.

A tábla jogerős ítélete szerint az ÉS valótlanul állította, hogy a Szárhegy-dűlő-Sárazsadány- Tokaj-Hegyalja Kft. a Tokaji borcsaták II. című cikkében jelzett három időpontban taggyűléseket tartott, és azokon jegyzőkönyv készült. Az elsőfokú bíróság még úgy látta, hogy miután a társaság tagjai a jelzett időpontokban összegyűltek és a cég ügyeiben döntöttek, a per szempontjából közömbös, hogy az összejövetelek szabályos taggyűlések voltak-e. Az ítélőtábla szerint viszont az ÉS cikke a taggyűlésekre hivatkozással a vállalkozás tevékenységét érintő következtetések levonására ad módot, ezért nem irreleváns, hogy a cég bizonyos napokon tartott-e taggyűlést. A bíróság nem vizsgálta, hogy volt-e a jelzett időpontokban találkozó, és hoztak-e a kft. működését befolyásoló döntéseket. (L. K.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.