Jack papa elköszön

"Mellesleg" mától vasárnapig a skóciai St. Andrewsban rendezik a 134. British Opent, amely a profi golfozók egyik legnagyobb versenye. Azért csupán mellesleg, mert ezúttal nem a viadal kerül az érdeklődés középpontjába, hanem egy hatvanöt éves amerikai, a sportág élő legendája, Jack Nicklaus, aki ezen az eseményen búcsúzik az aktív játéktól.

Nicklaus minden nyerhetőt megnyert eredményekben igencsak gazdag pályafutása során; legfeljebb azt bánhatja, hogy kicsit korán született. A hatvanas-hetvenes években volt a csúcson, akkor, amikor a golf még nem számított igazán pénzes sportágnak. Így fordulhatott elő, hogy hivatalos keresménye "mindöszsze" 8755407 dollár. Ezzel messze elmarad napjaink legnagyobb sztárja, a hozzá képest gyerek, mindössze huszonkilenc éves Tiger Woods eddig összeütögetett 56 millió dollárjától...

Nyolc olyan esztendő volt, amelyben Nicklaus kereste a legtöbb pénzt; nem mellesleg tizennyolc, a Major Championship kategóriába tartozó PGA-versenyt nyert. (Három British Opent.) Összesen 113 különféle viadalon nem talált legyőzőre, ezek közül 73 volt a hivatalos. Hole in one (egy ütésből a lyukba) rekordja 19, ötször őt választották az év golfozójának.

St. Andrewsban négymillió font a pénzdíj. Fájdalom, Jack papa ebből már csak szerény arányban részesedik...

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.