Szegregáció-vita: ellentétes a vélemény és a tapasztalat

Kupa: a Centrum csak egyenrangú partner lehet

Csak egyenrangú félként hajlandó az együttműködésre a Centrum párt a választásokig és a következő parlamenti ciklusban - közölte keddi sajtótájékoztatóján Kupa Mihály elnök. "A két naggyal nem tudunk együttműködni és szövetséget kötni" - szögezte le, s hozzátette: "megvárjuk, hogy az MDF hogyan alakul". A politikus a szélsőséges pártokkal való kapcsolat lehetőségét is elvetette, ugyanakkor "rendkívül fontosnak" nevezte a Szeremley Huba által létrehozott Magyar Gazda- és Polgárpártot, hangsúlyozva, hogy a Centrum is nyitott a vidék irányában. (MTI)

Regionális önkormányzati modellkísérlet

Regionális önkormányzati modellkísérlet indul a Dél-dunántúli régióban; az erről szóló megállapodást a három megyei közgyűlés elnöke, valamint Pécs és Szekszárd polgármestere kedden írta alá Kaposváron. A modellkísérletet kezdeményezője, Lamperth Mónika belügyminiszter a közigazgatás átalakításának első sikertörténeteként jellemezte, a kistérségi társulások megalakulása utáni második legjelentősebb lépésnek mondta. A modellkísérletre azért a Dél-dunántúli régiót választották ki, mert ez az egyetlen olyan régió, ahol valamennyi kistérségben megalakult a többcélú kistérségi társulás. Az alakuló ülésen Toller Lászlót, Pécs polgármesterét választották meg a társulás elnökének. (MTI)

A Védegylet
a patikákról

A Védegylet arra kéri Mádl Ferenc köztársasági elnököt, hogy ne írja alá és küldje
vissza az Országgyűlésnek a gyógyszertári törvényt. A civil szervezet képviselői szerint
a módosított jogszabály nem kellően előkészített, és az egészségügy piacosítását szolgálja. A Védegylet attól tart: a módosítás patikák százait lehetetlenítheti el, miközben segíti a bújtatott patikaláncok megerősödését. Mint ismeretes, a módosított gyógyszertári törvény arra kötelezi a patikákat, hogy a gyártóktól kapott kedvezményeket továbbadják a fogyasztóknak. A novembertől hatályos változással megszűnik a nem támogatott orvosságok esetében a kötelező kamarai árkihirdetés. (D. A. N.)

Ellentétes a vélemény
és a tapasztalat

Báthory Zoltán, az MTA Pedagógiai Bizottságának elnöke érthetetlennek tartja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia állásfoglalását a hátrányos helyzetű gyerekek integrációjáról. A püspöki véleményezés nem felel meg a pedagógiai tapasztalatoknak és a kutatások eredményeinek - mondta. Szerinte a szeretet vallásától az várható el, hogy az elesetteket támogassa. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.