Tour de France: Petrov nem folytathatja

Fennakadt a vérvételes doppingvizsgálaton Oleg Petrov, a Lampre csapat orosz kerékpárosa, aki így nem folytathatja szereplését a Tour de France-on.

Az összetettben 45. helyen álló bringásról a háromhetes viadal keddi, első komolyabb hegyi szakasza előtt végrehajtott ellenőrzésen derült ki, hogy vérében a megengedettnél magasabb a vörösvértestek aránya. Ez önmagában nem számít doppingolásnak, ugyanakkor arra utalhat, hogy esetleg tiltott szernek minősülő eritropoetinnel (EPO) élt. A szabályok szerint magas  hematokritszint esetén kötelező pihenőt tartani.

A világ legjelentősebb körversenyén hétfőn szünnap volt. A keddre kiírt grenoble-i rajtot áttették a 11,5 km-re fekvő Brignoud-ba a helyi gazdák tervezett akciója miatt. A tiltakozók  kilátásba helyezték, hogy elzárják az utat a kerékpáros mezőny előtt, mert így szeretnék felhívni a figyelmet a környéken vadászati tilalom alá eső farkasok okozta problémára, nevezetesen arra, hogy a vadállatok rendszeresen megtizedelik a juh- és tehénállományt.

A változás miatt a Courchevelig tartó alpesi szakasz távja nem 192,5, hanem csak 181 km-es lesz. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.