Hazahozzák a magyar felszereléseket Irakból

Elindult Irakból Szlovéniába az a hajó, amely a Magyar Honvédség technikai eszközeit szállítja - közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel.

A 31 harc- és gépjárművet, egyéb technikai eszközöket, valamint 19 konténert szállító hajó - egy 4 fős magyar csoport kíséretében - péntek reggel indult Irakból Szlovéniába - tájékoztatta az MTI-t közleményében Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke.

A technikai eszközök a szlovéniai Koper kikötőjéből július második felében vasúton érkeznek meg Magyarországra, a Somogy megyei Kiskorpádra. A technikai eszközök hazaszállítását a Magyar Honvédség szakértői csoportja készítette elő. A hadfelszereléseket két amerikai katonai konvoj szállította Al-Hillahból Um Qassar kikötőjébe az elmúlt napokban. Mint ismeretes, a MH Szállító Zászlóalj 2004 decemberében parlamenti döntés alapján fejezte be tevékenységét a koalíciós erők kötelékében, Irakban.

Irakot tavaly december 20-án hagyta el a magyar szállító zászlóalj utolsó katonája. Felszerelésük egy részét azért hagyták hátra, hogy azokat a NATO iraki kiképzőközpontjának védelmére felajánlott magyar őrszázad használhassa majd, ám ennek a küldetésnek a kezdete a minisztérium tájékoztatása szerint ebben az évben már nem várható.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.