Laci, te!

Nincs változás az éllovas személyét illetően, mivel az amerikai David Zabriskie "permanensen" vezeti a Tour de France mezőnyét, s akárcsak a második szakaszt, a tegnap letudott harmadik etapot is a belga Tom Boonen nyerte - ezek volnának a klasszikus kerékpáros körverseny legfontosabb információi.

És azért csak volnának, mert Bodrogi László tartja formáját, s - negyvenhét másodperc hátránnyal Zabriskie mögött - makacsul a harmadik pozíciót foglalja el. Előtte a sorrendben hatszor győztes amerikai Lance Armstrong...

Hétfőn a La Chataigneraie és Tours közötti, 212,5 kilométeres pályával birkózott a mezőny, s a hajrá karavánjelleget öltött: a csoportosulás tagja volt Bodrogi is, aki ötvenedikként, a győztest tekintve azonos idővel zuhant át a célon; a fej fej mellett küzdő, nagyjából fél tucat sporttársból, amiként az már kiderült, Boonen "szakított" elsőként.

A befutó után a zsűri - mint azt a távirati iroda jelentette - az utolsó helyre sorolta a papíron harmadik Robbie McEwent, mivel ausztrál a sprint során szabálytalanul meglökte vetélytársainak egyikét.

Ma a Blois-ban végződő, 67,5 km-es csapatidőfutam vár a részvevőkre: ez várhatóan átrendezi az összetett sorrendjét.

Az ördög tudja, mi lesz a vége...
Az ördög tudja, mi lesz a vége...
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.