Megkerült tanulmányok

Megvannak az egészségügyi tárcánál az összesen félmilliárd forint értékben megrendelt tanulmányok, igaz, azokat nem rendszerezték, és nem is hasznosították az Állami Számvevőszék helyszíni ellenőrzésének végéig - mondta lapunknak Rácz Jenő egészségügyi miniszter nyilatkozatára reagálva Nagy Ákosné, az ÁSZ főigazgató-helyettese.

Mint ismeretes, az ÁSZ a közelmúltban végzett vizsgálatában súlyos hiányosságokat tárt föl az Egészségügyi Minisztériumban. Egyebek mellett azt állapították meg, hogy nem lelhetők föl azok a tanulmányok, amelyeket a meg nem valósult egészségügyi reform szakmai előkészítéséhez rendeltek meg.

Rácz Jenő miniszter hétfőn a Nap-kelte című műsorában tagadta az ÁSZ-nak a tanulmányok hiányára vonatkozó megállapításait. Szerinte azok ugyanis megvannak, csak éppen nem ott, ahol a számvevők keresték.

Az ÁSZ főigazgató-helyettese lapunkkal azt közölte: vizsgálatuk megállapításai után kezdődött meg a tárcánál a dokumentumok rendszerezése, és utána természetesen már meg is kezdhették az anyagok nyilvántartásba vételét. Vagyis az ÁSZ jelentése járult hozzá ahhoz, hogy a helyzet ma már megfelelőnek tekinthető. Hozzátette: az ÁSZ a jelentésében elsősorban azt kifogásolta, hogy elmaradt a munkaanyagok értékelése és közkinccsé tétele. A minisztériumban nem gondoskodtak a hasznosítás feltételeiről és arról, hogy az információk eljussanak a megfelelő szakterületekre. Nagy Ákosné főigazgató-helyettes végül megjegyezte: a miniszternek a jelentéshez mellékelt levele is arról szól, hogy a hivatal megállapításaihoz észrevételt nem tesz. Vagyis: a tárca elfogadja az ÁSZ megállapításait, az ÁSZ pedig akceptálja a minisztérium utólagos intézkedését.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.