Kis létszámú demonstráció az Erzsébet-hídi "csata" évfordulóján

Lezártak két sávot az autós forgalom elől, a gyalogosok pedig csak az egyik oldalon  közlekedhettek Budapesten az Erzsébet hídon hétfő délelőtt.

A rendőrség a három évvel ezelőtti "hídi csata" évfordulóján délelőtt 10 órára bejelentett demonstráció miatt korlátozta a híd forgalmát. A Budaházy György szervezte megmozdulás kezdetekor körülbelül 15-en gyűltek össze a híd budai oldalán. A megemlékezésre érkezett szimpatizánsok létszámához hasonló számú újságíró jelent meg a helyszínen, és körülbelül kétszer annyi rendőr biztosította a rendezvényt.

Az úgynevezett "hídi csata" alkalmával, 2002. július 4-én néhány  tüntető megbénította a hídon a forgalmat a parlamenti választáson leadott szavazatok újraszámlálását követelve.

Teljesen értetlenül állunk a rendőrség felfokozott intézkedése előtt (...). Alighanem üzleti érdek lehet a kordon-kényszer mögött -  mondta Budaházy György, aki "nevetségesnek" nevezte a hatóság  biztonsági készültségét. A megemlékezők Budaházy beszédét a híd egyik gyalogos átkelőjének közepén hallgatták. "Ukrajna méretű csalás 2002-2004-2006" - feliratú transzparenst, magyar, és árpádsávos zászlókat lobogtattak. A rendőrség a zömmel nyugdíjas korú résztvevőket videokamerával pásztázta.

Kozák László, a BRFK szóvivője közölte: a rendőrség a közrend, a közbiztonság, valamint a demonstráció zavartalan lebonyolítása érdekében alkalmazta a kordonos biztosítást. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.