Nyolcezer szerződés a Fészekrakó programban

A kormány sikeresnek tekinti a 2005. január 1-jétől elindítottfészekrakó programot - mondta Batiz András kormányszóvivő csütörtökisajtótájékoztatóján. A Fidesz-frakció szóvivője sikertelennek tartja aprogramot.

Batiz András elmondta, hogy a program célja az ingatlanvásárlás helyett az otthonteremtés támogatása a rendszer igazságosabbá tételével, illetve azzal, hogy minden társadalmi csoportnak igyekszik megtalálni a megoldást.

Batiz András felidézte, hogy a program elindításakor a kormány egy év alatt 12 ezer szerződésre számított, és öt hónap alatt körülbelül nyolcezer jött létre.
A korhatár kiterjesztése a közeljövő kérdése, augusztus-szeptember táján vonja le a kormány a konzekvenciákat.

Batiz közölte, hogy a közelmúltban két és félezer új szerződés jött létre.
A szóvivő kiemelte az úgynevezett "fél szocpol" lehetőségét, amely három gyerek mellett 1,9 millió forintos támogatást jelent.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője úgy reagált, hogy a Fészekrakó programra pontosan az ellenkezője igaz, mint amit a kormányszóvivő állít: "Nem igazságos, sikertelen, megbukott program".

Hangsúlyozta: a program csak azoknak nyújt megoldást, akinek magas a jövedelmük, nem oldja meg az emberek lakhatási problémáit. A politikus szerint a kormánynak vissza kellene állítania az Orbán-kormány otthonteremtési programját.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.