Malom Központ: újabb ütközet

Tovább zajlik a politikai csatározás a kecskeméti Malom Központ építése miatt. Az ellenzéki Fidesz-frakció rendkívüli közgyűlést kezdeményezett, hogy a testület érvénytelenítse a kamarai választott bíróság ítéletét, amely kimondta az önkormányzat és a beruházók közötti szerződés érvényességét.

Az ügyet rendes bíróság elé vinnék. A várost irányító koalíció tagjai nem jelentek meg a közgyűlésen, amit határozatképtelenség miatt berekesztettek. Horváth Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: egyértelműen kiderült, hogy az MSZP-SZDSZ Szövetség az Európai Kecskemétért (utóbbi civil szervezet) alkotta koalíció a befektetők pártján áll, ellenkező esetben képviselői eljönnek és megszavazzák a bírósági eljárást. Hozzátette: a választott bírósági ítélet érvénytelenítésének van jogi alapja: az önkormányzat és a befektetők között nem volt jogvita.

Ezzel szemben az önkormányzat jegyzői osztályáról azt a közleményt kaptuk, hogy a választott bíróság ítéletének az érvénytelenítéséhez nincs meg a törvényes alap, ha nem állt volna fenn a két fél között jogvita, akkor a testület nem fogadja be a keresetet, és nem is tárgyalja.

Brúszel László, az MSZP frakcióvezetője tudósítónknak azt mondta: a választott bíróság ítélete egyenrangú a köztársaság állami bíróságainak ítéleteivel. Hozzátette: a rendkívüli közgyűlésen azért nem jelentek meg a koalíció tagjai, mert az ítélet megtámadásának nincsenek meg a törvényi feltételei.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.